Jarenlang liet ik kansen op klanten liggen. Als zzp’er leek het me onzin om mijn website goed vindbaar te maken in Google. En dat, terwijl goed vindbare sites bij grote bedrijven toen allang meer klanten opleverde.

Waar ‘kleintjes’ groot in zijn

De kracht van zzp’ers, eenpitters en het kleine mkb? Die zit in het persoonlijke contact. Dus onder meer in netwerken. In binden van klanten. In verlenen van service (eh…, wat is dat, zie blog over service). Dat was de manier waarop ik zelf ook al sinds 2001 zaken deed. Inmiddels is me duidelijk dat dit de halve waarheid is…

Hoe ‘grote jongens’ klanten krijgen via internet

Bedrijven vindbaar maken op internet? Daar help ik allerlei organisaties al jaren mee: door speciale webteksten voor Google te schrijven. Gevonden worden is daarbij slechts een middel om nieuwe lezers (klanten) te bereiken. En om ze daarna psychologisch te binden aan de organisatie. Hoe? Door deze webbezoekers iets te laten doen, zoals:

  1. op tips/nieuwsbrief inschrijven
  2. offerte aanvragen
  3. vraag stellen
  4. contactformulier invullen

Maakt Calimero ook kans op klanten via internet?

Mijn eigen website ook zo slim inrichten? ‘Ach, wat moet men in het westen nou met een tekstschrijver uit Twente?’, dacht ik.  Aanstaande klanten stelden echter dat ik de spelregels om vindbaar te zijn zelf aan mijn laars lapte… Tja. Toen ben ik toch maar begonnen met schrijven van vindbare webtekst.

In 2012 leidde mijn inzet tot: overtuigendeteksten.nl. Hierin zitten bijvoorbeeld zoekwoorden, psychologische prikkels en  andere succesfactoren om te scoren met een site. Sindsdien schakelen ook bedrijven van ver buiten Twente en Overijssel mij als tekstschrijver in. Want ook zij weten mij nu te vinden via internet.

Meer weten?

Je webtekst aanpassen voor Google loont dus. Je bereikt er heel snel het hele land mee. Ook als eenpitter, kleine mkb’er of lokale speler. Lees de blogs:

Of maak meteen een afspraak met Partners in tekst.

MENU