Werk dat wij voor SKE kinderopvang schreven, is geselecteerd voor de titel Beste Jaarverslag 2012. Daarmee is het bewijs geleverd: zelfs saaie info veranderen we in een prettig leesbaar verhaal.

Heldere taal loont en wordt beloond

Weet jij hoe belangrijk heldere taal is? Zo belangrijk, dat er zelfs stimuleringsprijzen voor zijn. Het Waarborgfonds Kinderopvang houdt elk jaar bijvoorbeeld de wedstrijd voor het Beste Jaarverslag. Een kans en prikkel voor kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang om voor het voetlicht te komen. Tegelijkertijd hopen wij dat je vooral helder schrijft voor jouw lézers.

Gekozen uit bijna 100 jaarverslagen

Bij het waarborgfonds kwamen bijna 100 verslagen binnen. Vier daarvan dongen mee naar de titel Beste Jaarverslag 2012 in de categorie omzet vanaf 3 miljoen euro. Een van de belangrijkste criteria waarop de jury beoordeelt: heldere communicatie. Onze opdrachtgever SKE kinderopvang hoorde bij de vier genomineerden. Naast taal beoordeelde de jury ook op aspecten waar wij geen invloed op hadden. Hierdoor viel SKE en ons jaarverslag uiteindelijk buiten de prijzen.

Zo hielpen wij mee aan communicatie en
nominatie van ‘t SKE-jaarverslag:

(en zo helpen we ook jou graag)

  1. Redactionele puntjes op de i bij de ‘bedrijfsversie’ van het jaarverslag (eindredactie)
  2. Vlotte en korte publieksversie (op taalniveau B1) schrijven met leuke acties en gebeurtenissen

Bekijk hier de publieksversie van het jaarverslag.

Wil je ook heldere taal en woorden waarmee je klanten wint?

MENU