Erwin Damhuis van TéCéO trainingen volgde een tijdje geleden bij ons een coachingstraject voor tips bij het blog schrijven. Dat leverde hem verrassend veel succes op, onder meer bij de Next Entrepreneur…

Valkuilen en tips bij blog schrijven

Erwin vond zijn taalgebruik te wollig. We spraken daarom een coachingstraject van vier sessies af. Wat bleek: Erwin hield de bloginhoud ver van zichzelf af en raakte daardoor zijn publiek niet. Oorzaak? Hij draaide om de kern heen, gebruikte het afstandelijke ‘men’ en schreef veel in de lijdende vorm ‘worden’.

Aanpak om te leren blog schrijven

Vervolgens kreeg Erwin tips om zijn blog te schrijven. Allereerst leerde hij zich voor te bereiden: wie wil ik nu eigenlijk bereiken, en waarom? Dat hielp al te focussen. Daarnaast gebruikte hij voortaan praktijkvoorbeelden in plaats van hypothetische gevallen. Zo hield hij de inhoud dicht bij zichzelf en zijn doelgroep. Hierdoor verdween de lijdende vorm ook vanzelf en dat maakte zijn verhaal veel actiever.

Help, een writersblock

Na de tweede sessie liep Erwin echter vast. Al die tips, het duizelde hem en hij kreeg niets meer op papier… Totdat hij een inzicht kreeg: meer uit zijn hart schrijven! Het resultaat na het inzicht en de tips? ‘Blog schrijven, ik krijg er kromme tenen van’.

Boek en eervolle vermelding dankzij tips voor blog schrijven

Na de laatste tip ontstond een domino-effect. Erwin schrijft sindsdien de ene rake blog na de andere en kreeg goede nieuws: “Ik ben hierdoor gevraagd mee te schrijven aan een boek voor coaches”, vertelde hij trots. En kort daarna leverde zijn blog ‘kromme tenen’ hem een eervolle vermelding op bij de landelijke verkiezing van Next Entrepreneur!

Meer tips over blog schrijven?

Meld u aan voor onze (maandelijkse) tips. Volg een workshop of kies voor persoonlijke coaching.

MENU