Taalniveau B1: begrijpelijk voor iedereen

De boodschap overbrengen, dat wilt u toch ook met uw informatie en (reclame)teksten? Het lukt met taalniveau B1. Bij webtekst, foldertekst, jaarverslag, nieuwsbrief, mailing en elke andere tekst. Hoe u dit taalniveau B1 bereikt? Daar zijn 3 manieren voor. Check ze hieronder.

3 manieren om uw tekst op taalniveau B1 te krijgen

1. Gebruik deze tips en handvatten:

2. Volg de korte, praktische workshop Schrijven met overtuigingskracht

3. Laat Partners in tekst uw tekst herschrijven.

Wat is taalniveau B1, begrijpelijke tekst voor iedereen?

De Raad van Europa stelde in 2001 taalniveaus op. Schrijft u op taalniveau B1, dan begrijpt 80% van de lezers in Nederland u. Lees meer over de taalniveaus en eenvoudige taal.

Taalniveau B1, garantie dat uw lezer ons werk begrijpt

U ontvangt bij Partners in tekst een leesbaarheidsgarantie; úw zekerheid dat ons schrijfwerk op taalniveau B1 zit. En dus begrijpelijk is. Wilt u ingewikkelder tekst? Dat kan. Bedenk wel: ook hoger opgeleiden lezer liever makkelijker/begrijpelijke tekst (zie filmpje hieronder!). Bovendien sluit u met taalniveau B1 geen lezers buiten. Alle reden dus om uw brieven, brochures en rapporten op taalniveau B1 te (laten) schrijven. 

Misverstanden over taalniveau B1/begrijpelijke tekst 

In het tv-programma Tussen de Oren kwam een misverstand over taal en begrijpelijke tekst aan bod dat bij veel mensen leeft. Meteen een speelse oefening om misverstanden over taalgebruik te ontdekken.

Meer weten over taalniveau B1 en begrijpelijke tekst?

De Taal van Mr Jip van Harten en Dr Janneke Bavelinck

Lees ook eens het handige en betaalbare boekje De Taal van dr. Jip van Harten en Janneke Bavelinck of stel uw vraag over deze manier van schrijven en omgaan met taal.   

MENU